Odisha Free Job Alert
Daily Update Job Portal
Odia Current Affairs pdf 2019 !! January 2019
Posted on: 3, May 2020

Odia Current Affairs pdf 2019 !! January 2019

Welcome to Odisha Free Job Alert , Here we provide some odia current affairs questions which help to your all odisha competitive exam and goverment exam, so read the post carefully and download pdf here . 

Some Important Current Affairs Questions 

1.Saksham2019 ‟, an annual high intensity one-month long people-centric mega campaign, which was inaugurated recently is related to what?
A. Fuel Conservation
B. Water Conservation
C. Education
D. Employment

Ans-A ✔

2. PM Narendra Modi will inaugurate National Museum of Indian Cinema (NMIC) in which city ?
A. Delhi
B. Hyderabad
C. Amravati
D. Mumbai

Ans-D ✔

3. Pradhan Mantri Rozgar Protsahan Yojana has recently achieved the milestone of one crore beneficiaries. The scheme was launched in which year ?
A. 2015
B. 2015
C. 2016
D. 2017

Ans-C ✔

4. Which of the following branches of IIT has launched the full-fledged B.Tech in
Artificial Intelligence ?
A. IIT Delhi
B. IIT Bombay
C. IIT Kanpur
D. IIT Hyderabad

Ans-D ✔

5. Defence Minister Smt Nirmala Sitharaman has inaugurated the 426.60 metre long Diffo
Bridge in which of the following states ?
A. Assam
B. West Bengal
C. Arunachal Pradesh
D. Nagaland

Ans-B ✔

6. Which bank has agreed to lend the highest amount of 8,500 crore rupees for Nagpur- Mumbai ‘SamruddhiCorridor’ expressway project ?
A. State Bank of India
B. Punjab National Bank
C. Bank of Baroda
D. Bank of Maharashtra

Ans-A ✔

7. President Ram Nath Kovind has appointed whom as the Additional Solicitor General in the Supreme Court of India ?
A. Vishnu Thakur
B. Sanjay Jain
C. Ankit Gurjar
D. Akshdeep Singh

Ans-B ✔

8. First National Sports Meet for Tribals was organized in which of the following cities ?
A. Amravati
B. Raipur
C. Bhopal
D. Hyderabad

Ans-D ✔

9. Shaurya Award for Students was launched by which state ?
A. Punjab
B. Haryana
C. Rajasthan
D. Madhya Pradesh

Ans-B ✔

10. Country‟s second defence innovation hub will be set up in which city ?
A. Coimbatore
B. Bengaluru
C. Nashik
D. Ranchi

Ans-C ✔

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15


, ,