Odisha Free Job Alert
Daily Update Job Portal
Odia Current Affairs MCQ Free PDF || February 2020
Posted on: 8, May 2020

Odia Current Affairs MCQ Free PDF || February 2020

Welcome to odisha free job alert, here we provide odia current affairs mcq free pdf which help to your all competitive exam. 
150. Name the Veteran industrialist who was globally known as the ‘evergreen tea man of
India’ passed away recently?
A. Anand Burman
B. Om Prakash Munjal
C. Jagdish Chandra Mahindra
D. Brij Mohan Khaitan

Ans-D ✔

151. Which state has accorded the status of “legal person or entity” to animals recently?
A. Haryana
B. Madhya Pradesh
C. Bihar
D. Jharkhand

Ans-A ✔

152. According to the National Sample Survey Organization (NSSO) data India has how many health workers per 10,000 people?
A. 50
B. 20
C. 30
D. 15

Ans-B ✔

153. Which state/UT government has proposed to make metro and bus travel free for women?
A. Puducherry
B. Gujarat
C. Maharashtra
D. New Delhi

Ans-D ✔

154. Which football club has won the Champions League trophy?
A. Liverpool
B. Tottenham
C. Real Madrid
D. Chelsea

Ans-A ✔

155. Veeba foods has appointed whom as the brand Ambassador for its new brand “V- Nourish“?
A. Salman Khan
B. Shahrukh Khan
C. Akshay Kumar
D. Hrithik Roshan

Ans-B ✔

156. India’s first Orchidarium was opened in which state?
A. Manipur
B. Sikkim
C. Meghalaya
D. Tripura

Ans-C ✔

157. Who has been elected as external auditor of the World Health Organization (WHO)
for four years from 2020 to 2023?
A. Shashi Kant Sharma
B. Vinod Rai
C. V. N. Kaul
D. Rajiv Mehrishi

Ans-D ✔

158. What was the rank of India In SDG Gender Equality Index?
A. 100th
B. 112th
C. 95th
D. 89th

Ans-C ✔

159. World Environment Day is observed on?
A. June 4
B. June 3
C. June 5
D. June 1

Ans-C ✔

160. Airports Authority of India has signed an agreement with which company to modernise air traffic management in India?
A. Airbus
B. Boeing
C. Lockheed Martin
D. General Dynamics

Ans-B ✔

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8


, , ,