Odisha Free Job Alert
Daily Update Job Portal
General Knowledge Short Questions mcq 2020 PDF Set-2

General Knowledge Short Questions MCQ 2020 PDF Set-2

1. Who has been appointed as the new Chief Financial officer of Flipkart and Myntra?
A.Bhagya Shetty
B.Sriram Venkataraman
C.Sanjay Baweja
D.Vishakha Lall
E.Vikram Sharma
Ans- B
2. Who has been appointed as the new economic relations secretary in the Ministry of External Affairs?
A.Pradeep Desai
B.Bipin Mehta
C.Anand Kumar
D.Sunil Singh
E.Rahul Chhabra
Ans- E
3. Which American private equity firm has decided to buy a stake in Jio Platforms?
A.Wakabayashi Fund
B.Silver Lake
C.Fintrix
D.Kuzari Group
E.Oroco Capital
Ans- B
4. How many photojournalists from India have won the Pulitzer 2020 prize?
A.2
B.1
C.4
D.5
E.3
Ans- E
5. The Chief Minister of which state has launched an app to monitor the agriculture needs of farmers?
A.Kerala
B.Punjab
C.Bihar
D.Haryana
E.Andhra Pradesh
Ans- E
6. Which organisation is all set to start a campaign to ‘protect’ senior citizens during COVID-19?
A.NASSCOM
B.Assocham
C.FICCI
D.CII
E.Niti Aayog
Ans- E
7. Who has been appointed as the new Director General of the Labour Bureau in the Ministry of Labour and Employment?
A.Mohan Chandak
B.DPS Negi
C.APF Noronho
D.BN Nandha
E.KS Dhatwalia
Ans- B
8. Who has been chosen as the new Prime Minister by the Iraqi Parliament?
A.Juma Anad
B.Ali Allawi
C.Mustafa al-Kadhimi
D.Othmn Al Ghanmi
E.Adil Abdul-Mahdi
Ans- C
9. World Athletics Day is observed annually on which date?
A.May 11
B.May 7
C.May 13
D.May 15
E.May 17
Ans- B
10. Who among the following has received the Young Career Award In Nano Science And Technology by the Department of Science and Technology (DST), Government of India?
A.Rajesh Mehta
B.Prakash Tiwary
C.Anil Singh
D.Rajesh Verma
E.Saurabh Lodha
Ans- E
11. The Biography of Captain Vijyant Thapar “Vijyant at Kargil: The Life of a Kargil Hero” has been released by which publishing house?
A.HarperCollins
B.Bloomberry
C.Penguin
D.Jaico
E.Oxford
Ans- C
12. The government of which state has launched an online portal scholarships.gov.in to provide scholarships to students in the final year of college orn universities?
A.Assam
B.Mizoram
C.Kerala
D.Tripura
E.Tamil Nadu
Ans- D
13. The Tamil Nadu state government employees retirement age has been increased from 58 to ______.
A.60
B.59
C.62
D.65
E.70
Ans- B
14. Which bank has launched an emergency loan facility for farmers with a maximum loan of up to Rs 50000?
A.Baroda Gujarat Gramin Bank
B.Bangiya Gramin Vikash Bank
C.Karnataka Vikas Grameena Bank
D.Bihar Gramin Bank
E.Andhra Pragathi Grameena Bank
Ans- C
15. In which state has a Unique vehicle “Sanjeevani” been developed at the local level to investigate suspected patients without coming in contact with them?
A.Tamil Nadu
B.Telangana
C.Kerala
D.Madhya Pradesh
E.Haryana
Ans- D
16. Which state/ UT has ranked on top in terms of Internet penetration according to a study by the IAMAI?
A.Patna
B.Delhi
C.Telangana
D.Chandigarh
E.Kerala
Ans- B
17. Which Indian Cricketer has become the brand ambassador for tech company ELSA Corporation?
A.MS Dhoni
B.Shikhar Dhawan
C.Ajinkya Rahane
D.Virat Kohli
E.Rohit Sharma
Ans- C
18. Which company has tied up with Domino’s and Zomato to deliver essential goods to the doorsteps of customers who need them?
A.India Post
B.Tata Consumer Products
C.DHL
D.BlueDart
E.Delivery
Ans- B
19. Narinder Batra’s Term as the President of International Hockey Federation has been extended to which year?
A.2025
B.2022
C.2021
D.2024
E.2023
Ans- C
20. International Mother’s Day is observed every year on which date?
A.May 9
B.May 7
C.May 8
D.May 10
E.May 4
Ans- D
21. Who has been appointed as the VP Engineering of Google Cloud, India?
A.Rajesh Kumar
B.Devesh Bansal
C.Rajesh Mehta
D.Anil Bhansali
E.Sunil Singh
Ans- D
22. Which state has recently launched the country’s first-ever ‘FIR Aapke Dwar’ Yojana?
A.Punjab
B.Haryana
C.Uttar Pradesh
D.Madhya Pradesh
E.Kerala
Ans- D

Download PDF HERE 

If You Want To Download All General Knowledge PDF Then Click The below Links 

Click Here To Download