Odisha Free Job Alert
Daily Update Job Portal
General Knowledge Questions quiz 2020
Posted on: 20, August 2020

General Knowledge Questions Quiz 2020

Odisha Free job Provide Daily Current Affairs PDF For Your all Competitive Exam so read the post carefully and also download pdf here 

General Knowledge Questions Quiz 2020

487. Which state police have recently received the ’President Colours Awards’?
A. Odisha
B. Karnataka
C. Maharashtra
D. Gujarat
Ans- D
489. Who has been appointed as the Secretary to the West in Ministry
of External Affairs?
A. Vijay Gokhale
B. V. Muraleedharan
C. Vikas Swarup
D. T.S.Tirumurti
Ans- C
490. Where was Khadi and Village Industries Commission located?
A. Chennai
B. Mumbai
C. New Delhi
D. Hyderabad
Ans- B
491. Who has been appointed as the new CMD of National Aluminium Company Limited?
A. Chanda Kochhar
B. Shubhalakshmi Panse
C. Sridhar Patra
D. Sandeep Bakhshi
Ans- C
493. Who among the following archaeologists has been awarded at the Silver Jubilee International Conference of Art in Bangladesh?
A. Nayanjot Lahiri
B. Achala Moulik
C. R Nagaswamy
D. D. R. Bhandarkar
Ans- B
498. Which state has won Subhash Chandra Bose Aapda Prabandhan Puraskar 2020?
A. Uttarakhand
B. Uttar Pradesh
C. Odisha
D. Himachal Pradesh
Ans- A
499. Who is the President of All India Council of Sports?
A. N Kunjarani Devi
B. Limba Ram
C. P Gopichand
D. V K Malhotra
Ans- D
500. The Union Ministry of Home Affairs has sent an alert to all states warning them about ’StrandHogg’. What is ’StrandHogg’?
A. Virus
B. Terrorist organization
C. Money laundering group
D. Bug in OS
Ans- D
502. Which of the following railway stations has got navigation facilities for visually impaired?
A. Ludhiana Junction railway station
B. Chandigarh railway station
C. Amritsar Junction
railway station
D. Jalandhar city railway station
Ans- B
504. When the World Trade Organization was founded?
A. 1993
B. 1994
C. 1995
D. 1992
Ans- C
505. Which among the following words has been named as the ’Word of the Year 2020 ’ by Oxford Dictionaries?
A. Climate Emergency
B. Climate Resilient
C. Climate Activist
D. Action for Environment
Ans- A
507. Who has been elected as the New Prime Minister of Finland?
A. Antti Rinne
B. Sanna Marin
C. Sauli Niinisto
D. Juha Sipila
Ans- B
510. The 31st International Kite Festival was recently launched in
which city?
A. Surat
B. Ahmedabad
C. Gandhinagar
D. Vadodara
Ans- B
511. When Unified Payments Interface was introduced?
A. 2015
B. 2016
C. 2017
D. 2018
Ans- B
513. On which date is the International Day for the Eradication of
Poverty celebrated?
A. 16th October
B. 17th October
C. 18th October
D. 17th September
Ans- B
514. Who presented the ICCW National Bravery Award 2019?
A. Narendra Modi
B. Arvind Kejriwal
C. Ram Nath Kovind
D. Amit Shah
Ans- C
515. Which Election Commission’s App has won 2019 e Governance
’Award of Excellence’?
A. PWD App
B. Suvidha Candidate
C. Observer
D. cVIGIL
Ans- D
517. Who among the following has been recommended to be the successor of Chief Justice Ranjan Gogoi?
A. Justice Chokkalingam Nagappan
B. Justice Chelameswar
C. Justice Sharad Bobde
D. Justice Arjan Kumar Sikri
Ans- C
518. Which among the following countries leads the world in pollution linked deaths according to the recently released GAHP report?
A. China
B. Russia
C. India
D. USA
Ans- C
519. Who has been appointed as the New President of ASSOCHAM?
A. Nitin Gadkari
B. Cyril Mistri
C. Akhilesh Raveendran
D. Niranjan Hiranandani
Ans- D
Which country has the longest national anthem in the world?
A. Egypt
B. Russia
C. Canada
D. Greece
Ans- D

Download PDF HERE 

Download All 2020 GK PDF HERE 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ଆପଣ ମାନେ ଫ୍ରି ଜବ ଅପଡେଟ ଚାହୁଁଛନ୍ତି କି ?
Dismiss
Allow Notifications