General knowledge MCQ 2020 SET- 18

General knowledge MCQ 2020 SET- 18

17. The pilot project of Door Delivery of Sand has been started in which district of Andhra Pradesh?
A) Godavari
B) Krishna
C) Kurnool
D) Chittoor
E) Vishakhapatnam
Answer: B
18. Kerala Travel Mart is planning to implement the initiatives under the Nascent Green Cochin Mission. What is the aim of the Mission?
A) Zero Pollution of Soil
B) Waste Water Treatment
C) Reducing the Deforestation
D) Cleaning of Backwaters
E) All the above
Answer: A
19. ITBP Director General S S Deswal has been given additional charge to head of _________.
A) CISF
B) BSF
C) CRPF
D) SPG
E) Army
Answer: C
20. Umaro Cissoko Embalo has been elected as the President of which among the following countries?
A) Namibia
B) Gambia
C) Guinea
D) Benin
E) Ghana
Ans- C
21. Vinod Kumar Yadav has been appointed as the chairman of ___________.
A) UPSC
B) BCCI
C) ICC
D) ISRO
E) Railway Board
Answer: E
22. Anjum Chopra has received the CK Nayudu Lifetime
Award given by which among the following organizatio n?
A) ICC
B) BCCI
C) FIH
D) FIFA
E) NBA
Answer: B
23. Sanjay Gupta has been honoured with the ‘Lokmanya
Tilak Award’ for his contribution to the field of __________.
A) Education
B) Sports
C) Literacy
D) Journalism
E) Music
Answer: D
24. Who among the following was picked as the captain of
ESPN Cricinfo’s ODI?
A) Rahul Dravid
B) Virat Kohli
C) MS Dhoni
D) Sachin Tendulkar
E) Saurav Ganguly
Answer: C
25. The International Cricket Council has planned to scrap five-day tests from which year?
A) 2021
B) 2022
C) 2023
D) 2024
E) 2025
Ans- C
26. What edition of the Khelo India Youth Games was held in Guwahati recently?
A) 2nd
B) 3rd
C) 4th
D) 5th
E) 6th
Answer: B
27. Peter Siddle has announced the retirement from the International Cricket. He belongs to which country?
A) New Zealand
B) Australia
C) Bangladesh
D) England
E) South Africa
Answer: B
28. World Braille Day is observed every year on which date?
A) January 2
B) January 3
C) January 4
D) January 5
E) January 6
Answer: C
29. Jitendra Singh has inaugurated a 3-day capacity building programme on general fund rules, e-procurement and GeM for officers of J & K. Which among the following
has organized the programme?
A) FCI
B) DPIIT
C) NITI Aayog
D) DARPG
E) Both B) and C)
Answer: D
30. According to the data from the Ministry of Forest Environment and Climate Change, which state has topped the list with 27 tiger deaths?
A) Karnataka
B) Maharashtra
C) Madhya Pradesh
D) Kerala
E) Gujarat
Answer: C
31. The WHO has designated 2020 as International Year of the Nurse and Midwife. The world aims to achieve universal health coverage by which year?
A) 2022
B) 2025
C) 2028
D) 2030
E) 2035
Answer: D
32. Reliance is all set to venture into the e-commerce the segment with the launch of Jio Mart. Jio Mart is currently live in which among the following places?
A) Thane
B) Nashik
C) Pune
D) Nagpur
E) Aurangabad
Answer: A
33. Telangana state government declared 2020 as the year of Artificial Intelligence and signed _________ MoUs with the various companies.
A) 7
B) 6
C) 8
D) 9
Ans- C

DOWNLOAD PDF HERE 

Odisha Job

ODISHA FREE JOB ALERT Provide the Latest Job information, current affairs, and important notification about your carrier so visit us regularly for more update

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Default thumbnail
Previous Story

General Knowledge MCQ 2020 In Odia

Default thumbnail
Next Story

OSSC Exam 2020 Postponed Due To COVID-19