General Knowledge 2020 short questions mcq pdf download

General Knowledge 2020 short questions mcq pdf download

Odisha free job alert provides here some general knowledge 2020 short questions MCQ ✅  pdf which helps to all competitive exams. 
1. Who has been recognized by Guinness World Records as the World’s oldest man?
A.Robert Weighton
B.Bob Weighton
C.Jiroemon Kimura
D.Kane Tanaka
E.Chitetsu Watanabe
Ans- B
2. Name the Government app launched to track the coronavirus accurately and assess the risk of catching an infection?
A.Covid Care
B.Covid Safe
C.Aarogya COVID
D.Aarogya Setu
E.Aarogya Care
Ans- D
3. Name India’s first safety app which aims to help users record their social distancing score?
A.Cov-Track
B.TrackCovid
C.Covid Tracker
D.Notify-COVID
E.DROR
Ans- E
4. The United Nation’s COP 26 climate change summit has been postponed until 2021. It was scheduled to be, held in which city?
A.Madrid
B.Vienna
C.Zurich
D.Munich
E.Glasgow
Ans- E
5. Which institution has developed robots to deliver food and medicines to Covid-19 patients?
A.IIT Hyderabad
B.IIT Roorkee
C.IIT Delhi
D.IIT Madras
E.IIT Guwahati
Ans- E
6. The government of which state has partnered with UNICEF to launch ‘Mo Prativa’ to engage children during lockdown amidst COVID-19?
A.Tamil Nadu
B.Odisha
C.Mizoram
D.Kerala
E.Maharashtra
Ans- B
7. National Maritime Day is observed annually on which date?
A.April 8
B.April 7
C.April 11
D.April 12
E.April 5
Ans- E
8. Name the association formed by IAS and IPS officers to fight the Coronavirus pandemic.
A.CovidCom
B.GoCovid
C.GoCaruna
D.Korona
E.Caruna
Ans- E
9. Which institution has partnered with the government to display public food and night shelters across 31 Indian cities?
A.MapMyIndia
B.Dell
C.Google maps
D.IBM
E.Microsoft
Ans- C
10. Who has been appointed as the Nasscom Chairman for 2020-21 succeeding Keshav Murgesh?
A.Ajay Banga
B.Navin Bansal
C.UB Pravin Rao
D.Rekha Menon
E.Rishad Premji
Ans- C
11. Which state has ranked on top at the all India level for micro-irrigation coverage in the financial year 2019- 20?
A.Andhra Pradesh
B.Tamil Nadu
C.Haryana
D.Kerala
E.Uttar Pradesh
Ans- B
12. NASA has unveiled a plan for Artemis ‘base camp’ to land humans on the moon beyond which year?
A.2026
B.2025
C.2024
D.2023
E.2022
Ans- C
13. The police in which state has developed the app ‘Raksha Sarv’ keep an eye on home quarantined people?
A.Andhra Pradesh
B.Chattisgarh
C.Delhi
D.Haryana
E.Telangana
Ans- B
14. MS Dhoni who recently retired from international cricket played for
last match which country?
A.Sri Lanka
B.England
C.Newzland
D.Australia
E.South Africa
Ans- C
15. Airtel Payments Bank has partnered with which company to offer simple and health focussed health care insurance plans to protect against covid 19?
A.LIC
B.ICICI Prudential
C.Bharti AXA
D.Nippon
E.Aviva
Ans- C
16. Name the Singapore-based Indian-origin man who has been appointed as Judge of the High court?
A.Anil Singh
B.Avinash Kapoor
C.Vasu Mehta
D.Manmohan Verma
E.Dedar Singh Gill
Ans- E
17. Who has been appointed as the MD & CEO of Bharti AXA Life Insurance?
A.Chirag Bharati
B.Parag Raja
C.Anuj Mittal
D.Ranjana Prakash
E.Vishal Singh
Ans- B
18. Which of the following Institutions has developed the app GoCoronaGo?
A.SERB
B.IISC
C.IIT Ropar
D.IIT Madras
E.IIT Delhi
Ans- B
19. The government of which state has launched Operation ‘SHIELD’ in a bid to identify COVID-19 hotspots?
A.Rajasthan
B.Punjab
C.Telangana
D.Uttar Pradesh
E.Delhi
Ans- E
20. Which bank has been nominated by the Central Government for the collection of PM Cares Fund for the coronavirus outbreak?
A.Axis Bank
B.IOB
C.SBI
D.ICICI
E.HDFC
Ans- B

Download PDF HERE 

Download all previous year gk pdf here 

Odisha Job

ODISHA FREE JOB ALERT Provide the Latest Job information, current affairs, and important notification about your carrier so visit us regularly for more update

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Default thumbnail
Previous Story

Junior Clerk Job in Odisha Sonepur district apply now

Default thumbnail
Next Story

OPSC Assistant Executive Engineer 2020 Last Date Extend Apply Now