Daily Current Affairs MCQ PDF 2020 SET-16

Daily Current Affairs MCQ PDF 2020

641. Uttar Pradesh to organize India’s first KHON Ramlila program, which is an art Term of
A. Thailand
B. Cambodia
C. Nepal
D. Sri Lanka
Ans- A
642. Who won the 7th National Ice Hockey Championship Women trophy?
A. Tamil Nadu
B. Ladakh
C. Railways
D. Chandigarh
Ans- B
643. How many new songbirds have been found in Wallacea Island?
A. 7
B. 8
C. 9
D. 10
Ans- D
644. Which state is to set up a zoo named after Shaheed Ashfaqullah Khan?
A. Andhra Pradesh
B. West Bengal
C. Uttar Pradesh
D. Tamil Nadu
Ans- C
645. Where is the famous chariot festival of Suchindram Thanumalayan temple being held?
A. Karnataka
B. Odisha
C. Tamil Nadu
D. Andhra Pradesh
Ans- C
646. Assam Cabinet has announced that it will make Assamese as the state language of the state. Which article of
the Constitution of India will be amended in this regard?
A. Article 345
B. Article 354
C. Article 348
D. Article 352
Ans- A
647. Who won the Hastings International Chess Congress tournament?
A. Baskaran Adhiban
B. Magesh Chandran
C. Krishnan Sasikiran
D. PentalaHarikrishna
Ans- B
648. Scottish open men’s single title is won by
A. Kidambi Srikanth
B. Praneeth Sai
C. Lakshya Sen
D. Parupalli Kashyap
Ans- C
649. Who won the 2019 ICC’s Cricketer of The Year Award?
A. Virat Kohli
B. Ben Stokes
C. Rohit Sharma
D. Pat Cummins
Ans- B
650. Who has been appointed as the Managing Director of the State Bank of India?
A. Challa Sreenivasulub Setty
B. Rajnish Kumar
C. Sanjiv Chadha
D. Arundhati Bhattacharya
Ans- A
651. Who has recently been appointed as the chairman of the National Medical Commission?
A. Arjun Munda
B. Faggan Singh Kulaste
C. Suresh Chandra Sharma
D. Harsh Vardhan
Ans- C
652. Who is elected as the President of Croatia?
A. Kolinda GrabarKitarovic
B. Zoran Milanovic
C. Andrej Plenkovic
Ans- B
653. Who has been appointed as the new chairman of APEC?
A. Ramesh Krishnamurthy
B. Sanjiv Agarwal
C. A Sakthivel
D. Ashok Dwivedi
Ans- C
654. How many new DRDO laboratories have recently been inaugurated in India?
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5
Ans- D
655. “Sea Guardians” is a naval drill between China and which country?
A. Pakistan
B. India
C. Japan
D. North Korea
Ans- A
656. India is the largest market for English publications with more than 12,000 publishers.
A. 4th
B. 3rd
C. 2nd
D. 6th
Ans- B
657. The communication satellite of ISRO, GSAT30 is scheduled to launch aboard which vehicle?
A. PSLV C 44
B. PSLV C 46
C. PSLV C 47
D. Ariane 5
Ans- D

Download FREE PDF NOW 

Odisha Job

ODISHA FREE JOB ALERT Provide the Latest Job information, current affairs, and important notification about your carrier so visit us regularly for more update

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Default thumbnail
Previous Story

Daily Current Affairs MCQ PDF 2020 DOWNLOAD PDF

Default thumbnail
Next Story

State Mission Director Recruitment 2020