Odisha Free Job Alert
Daily Update Job Portal
Current Affairs 2020 PDF | February 22 2020
Posted on: 22, February 2020

Current Affairs MCQ 2020 FEBRUARY 22

Welcome to odisha free job alert, here we provide current affairs mcq 2020 pdf for your odisha and india govt exam.
[su_youtube_advanced url=”https://youtu.be/R-khG7mb1O4″]

1. Which of the following states Signed MoU with ITDC to promote Tourism?
a) Punjab
b) Rajasthan
c) Gujarat
d) Sikkim
Ans- C
2. Which State government has decided to open Atal Kisan – Majdoor canteens in all mandis and sugar mills across the state to provide affordable and cheap meals to farmers and labourers at a concessional rate of 10 rupees per plate?
a) Maharashtra
b) Haryana
c) Uttar Pradesh
d) Gujarat
Ans- B
3. Which language was the 3rd most spoken language of the world in 2019 according to 22nd edition of the world language database Ethnologue?
a) Hindi
b) Bengali
c) Persian
d) English
Ans- A
4. Who is the Governor of Odisha?
a) V.P. Singh Badnore
b) Ganga Prasad
c) Ganeshi Lal
d) Najma HeptullaAns- C
5. PM Modi to inaugurate two-day International Judicial Conference 2020 held in?
a) Kolkata
b) New Delhi
c) Chennai
d) Gandhi Nagar
Ans- B
6. Which Indian Private sector bank along with MasterCard and SAP concur jointly partnered for corporate spending?
a) ICICI Bank
b) IndusInd Bank
c) HDFC Bank
d) Yes Bank
Ans- C
7. Which Indian state announced to celebrate February 24 as ‘State girl child protection day’ as remembrance of the former CM of the state?
a) Maharasht
b) West Bengal
c) Tamil Nadu
d) Andhra Pradesh
Ans- C
8. Who among the following has been appointed as MD & CEO of Dhanalakshmi Bank?
a) Shyam Srinivasan
b) Sunil Gurbaxani
c) Rakesh Sharma
d) Rana Kapoor
Ans-B
9. Indian Railways got National e-Governance Awards for which of its portal?
a) Rail Connect
b) Rail Madad
c) Rail Drishti
d) Rail Seva
Ans- C
10. Which social network service company has acquired the chroma labs founded by Facebook veterans (Feb 2020)?
a) Instagram
b) Snapchat
c) WhatsApp
d) Twitter
Ans- D
11. India won how many medals in Brazil Para Badminton International Championships?
a) 13
b) 11
c) 15
d) 12
Ans- B
12. Pragyan Ojha belongs to which of the following sports?
a) Tennis
b) Badminton
c) Hockey
d) Cricket
Ans- D
13. Who is the Chief Minister of Haryana?
a) Manohar Lal
b) Jairam Thakur
c) Naveen Patnaik
d) PS Golay
Ans- A
14. V L Dutt who recently passed away was associated with which field?
a) Singing
b) Acting
c) Industrialism
d) Sports
Ans- C
15. The first-ever Khelo India University Games is to be held in
a) Assam
b) Odisha
c) Gujarat
d) Maharashtra
Ans- B
16. Headquarters of Indian Railways located at?
a) Hyderabad
b) Kolkata
c) New Delhi
d) Mumbai
Ans- C
17. What is the currency of United Arab Emirates?
a) Riyadh
b) Dirham
c) Rial
d) Som
Ans- B
18. The Chilka Bird Sanctuary is located at?
a) Maharashtra
b) Assam
c) Odisha
d) Bihar
Ans- C
19. Who is the Chief Executive Officer (CEO) of Twitter?
a) Jack Dorsey
b) Jack Ma
c) Larry Page
d) Evan Spiegel
Ans- A
20. Ukai Dam located in Gujarat has been constructed on which river?
a) Tapi River
b) Karjan River
c) Penna River
d) Narmada River
Ans- A

[su_button url=”https://drive.google.com/open?id=1LeFrGI_dHYqkvEztN7tvvg0laBJ_8X6q” target=”blank” style=”stroked” background=”#38910a” size=”2″ icon=”icon: google-plus-square”]Download PDF here [/su_button]


, , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *