Anugul district related questions pdf || Odisha gk pdf

Anugul district related questions pdf || Odisha gk pdf

Welcome to Odisha free job alert, here we discuss odisha gk pdf , anugul district related questions pdf . 

odisha gk mcq pdf 

1. How many districts did Odisha have prior to 1991?
a) 16
b) 14
c) 13
d) 6

Ans-C ✔

2. Who headed the Cabinet Sub-committee on reorganisation of districts in Odisha?
a) Biju Patnaik
b) Damodar Rout
c) Surendranath Nayak
d) Prafulla Chandra Ghadei

Ans-A ✔

3. The first phase of the reorganisation of the districts in Odisha was carried out in:
a) October 1990
b) October 1991
c) October 1992
d) January 1993

Ans-C ✔

4. Which of the following two districts were reorganised in the first phase of the reorganisation of districts in Odisha?
a) Cuttack and Puri
b ) Koraput and Sambalpur
c) Ganjam and Puri
d) Koraput and Ganjam

Ans-D ✔

5. The second and the third phase of the reorganisation of the districts in Odisha became effective from:
a) 1992
b) 1993
c) 1994
d) 1996

Ans-B ✔

6. Which of the following districts was kept out of reorganisation?
a) Puri
b) Balangir
c) Sambalpur
d) Mayurbhanj

Ans-D ✔

9. Each district is governed by a District Collector who is chosen invariably from:
a) Indian Administrative Service
b) Odisha Administrative Service
c) Indian Revenue Service
d) Both (a) and (b)

Ans-D ✔

10. Angul district has been carved out of the former undivided Dhekanal district since:
a) 1991
b) 1992
c) 1993
d) 1994

Ans-B ✔

11. Which of the following two districts are situated in the south of Angul district?
a) Keonjhar and Deogarh
b) Boudh and Nayagarh
c) Sambalpur and Subarnapur
d) Dhenkanal and Cuttack

Ans-B ✔

12. Which of the following is located in the districts of Angul?
a) Mahanadi Coalfields Limited (MCL)
b) National Aluminium Company (NALCO)
c) National Thermal Power Corporation (NTPC)
d) All the above

Ans-D ✔

13. As per the 2011 Census what percentage of the total population of Angul district is employed in agriculture?
a) 78%
b) 76%
c) 70%
d) 63%

Ans-C ✔

14. The total population of Angul district is above:
a) 12 lakhs
b) 14 lakhs
c) 16 lakhs
d) 18 lakhs

Ans-A ✔

15. The density per square kilometre in Angul district as per 2011 Census is:
a) 230
b) 214
c) 199
d) 179

Ans-C ✔

18. The number of Gram Panchayats in Angul district is:
a) 209
b) 309
c) 289
d) 432

Ans-A ✔

19. Which of the following is NOT a Subdivision of Angul district?
a) Athamalik
b) Kaniha
c) Angul
d) Talcher

Ans-B ✔

20. Which of the following is/are Development Blocks in the district of Angul?
a) Banarpal
b) Chhendipada
c) Kishorenagar
d) All the above

Ans-D ✔

21. Rengali Hydro-electric Project is located in the district of:
a) Dhenkanal
b) Mayurbhanj
c) Angul
d) Cuttack

Ans-C ✔

22. Which of the following tourist spots is NOT located in the district of Angul?
a) Deuljhari
b) Bhimakund
c) Tikarapada
d) Harishankar

Ans-D ✔
[su_button url=”https://odishafreejobalert.com/wp-content/uploads/2020/05/Anugul-district-related-questions.pdf” target=”blank” style=”stroked” background=”#ff633b” size=”2″ radius=”0″ icon=”icon: file-pdf-o”]Download PDF HERE[/su_button]

Odisha Job

ODISHA FREE JOB ALERT Provide the Latest Job information, current affairs, and important notification about your carrier so visit us regularly for more update

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Default thumbnail
Previous Story

IIT Roorkee Recruitment 2020 Released.

Default thumbnail
Next Story

Attendants/ Laboratory Attendants and Peons koraput job 2020